Werving & Selectie

Het uitvoeren van werving & selectie vindt plaats op basis van media-, web en filesearch. KlaverVier doet dit op een praktische en no-nonsense werkwijze. Bij deze procedure staat de kandidaat centraal.

Door ervaring is het de kracht om mensen te laten functioneren om dicht bij hunzelf te blijven. Hierdoor benutten kandidaten beter hun kwaliteiten en “verborgen” talenten en komen beter tot hun recht, waardoor er ook een grotere arbeidsvreugde ontstaat.

Werkwijze

Kandidaten
Zij die affiniteit hebben met de sectoren waar KlaverVier actief in is, kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier. Ook kunnen zij rechtstreeks reageren op de vacante vacatures van KlaverVier. Met de kandidaten wordt een uitvoerig intake gesprek gehouden en worden de mogelijkheden besproken.

Opdrachtgevers
Zij kunnen vrijblijvend hun vacature plaatsen. KlaverVier zal dan inhoudelijk de vacature bespreken en kijken naar de cultuur, sfeer, visie en wensen van de opdrachtgever. Van hieruit stelt KlaverVier een functieprofiel op en gaat kijken welk type kandidaat het meest geschikt is voor deze functie.

Uit de aangeboden kandidaten wordt een selectie gemaakt en vervolgens besproken met de opdrachtgever. Daarna vinden er gesprekken plaats met de geselecteerde kandidaten.

KlaverVier kan hierbij ook gebruik maken van persoonlijkheids- en functieprofieltesten als hier behoefte aan is van de opdrachtgever. Is de geschikte kandidaat gevonden dan zal KlaverVier deze een periode blijven volgen en waar nodig is ondersteunen.

KlaverVier werkt op basis van no cure – no pay

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. U kunt dit doen door gebruik te maken via het contactformulier.